האם אכילת פירות הדר עשויה להוריד את הסיכון לשבץ אצל נשים ?
בכתב העת Stroke השייך ל-American Heart Association מדווח כי אכילת פירות הדר, ובמיוחד תפוזים ואשכוליות, יכולה להפחית שבץ מוחי איסכמי בנשים.
מחקר פרוספקטיבי הנעזר במידע ממחקר ה-Nurse’s Health Study, שכלל 69,622 נשים במעקב של 14 שנים, שבמהלכו הנשים דיווחו על המזון שצרכו.
החוקרים בדקו קשר בין 6 תת סוגים של פלבונואידים שנצרכו בתפריט: Flavanones, Anthocyanins, Flavan-3-Ols, Flavonoid Polymers, Flavonols ו- Flavone לבין סיכון לשבץ מוחי כללי או איסכמי או המורגי.
לא נמצא קשר מטיב בין צריכה כוללת של פלבונואידים ובין סיכון לשבץ, אולם נמצא שלנשים שאכלו כמות גדולה יותר של פלבונואידים בפירות הדר יש סיכון מופחת ב-19% לאירוע מוחי איסכמי, לעומת נשים שצרכו את הכמות הקטנה ביותר.
מקור הפלבונואידים היה בעיקר מתפוזים וממיץ תפוזים (82%) ומאשכוליות וממיץ אשכוליות (14%).
עם זאת, ההמלצה היא להגביר את צריכת הפירות ולא את צריכת המיצים, בשל תכולת הסוכר הגבוהה במוצרים המסחריים.
דרושים עוד מחקרים לאישור ממצאי המחקר הנוכחי.
http://stroke.ahajournals.org/content/early/2012/02/23/STROKEAHA.111.637835
האם עיסוי יכול לשכך כאבים במהלך לידה?
מאמר סקירה על חמישה מחקרים רנדומאליים,מבוקרים של שיטות מנואליות אשר בשימוש כשיכוך כאבים במהלך לידה. נמצאו מחקרים איכותיים רק בעיסוי ונמצא כי עיסוי אכן שיכך כאבים במהלך השלב הראשון בלידה, לעומת קבוצת יולדות העוברות הליך טיפולי סטנדרטי. מחקר אחד הראה ירידה גם ברמות החרדה בקרב נשים יולדות אשר קיבלו טיפולי עיסוי. מסקנת החוקרים הינה כי יש מקום לעיסויים במהלך לידה וכי יש לבצע מחקרים נוספים בתחום.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22336862
האם דבש ויוגורט יכולים לעזור לקנדידה וגינאלית בנשים בהריון?
מחקר מבוקר בו הושוו 82 נשים בהריון אשר סבלו מקנדידה וקיבלו תערובת דבש ויוגורט להחדרה וגינלית, ל-47 נשים בהריון אשר קיבלו טיפול אנטי-פטרייתי סטנדרטי. אחוז השיפור הקליני היה גבוה יותר בקרב הקבוצה המטופלת, בעוד אחוז העלמות הפטריה היה גבוה יותר בקרב קבוצת הביקורת. דיווחי תופעות לוואי היו נמוכים בקרב שתי הקבוצות . החוקרים סיכמו כי בשל אחוז ריפוי קליני גבוה בקרב הקבוצה המטופלת, כמו גם אחוז ריפוי פטרייתי טוב,יש לשקול להשתמש בטיפול טבעי זה, בנשים בהריון.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22314434
האם טיפולי אנרגיה עוזרים לכאב סרטני?
מאמר סקירה על כל שיטות הטיפול האנרגטיות, אשר בשימוש בקרב חולי סרטן, לשם שיכוך כאבים. מסקנת המאמר כי מחקרים אלו הראו יעילות קלינית של השיטות השונות, אך מחקר נוסף נדרש בתחום. על הצוות הסיעודי להכיר את התחום בכדי שיוכל לספק אינפורמציה והמלצות מושכלות לחולים.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22297006
האם עיסוי עוזר לאינסומניה ותסמיני גיל המעבר?
מחקר מבוקר, רנדומלי על 44 נשים הסובלות מתסמיני גיל המעבר. הנשים חולקו לשלוש קבוצות- קבוצת עיסוי, קבוצת ביקורת, קבוצת תנועה. שיפור נמדד באמצעות שאלונים. לאחר 32 מפגשי עיסוי נמצא כי חל שיפור בקבוצת העיסוי ובקבוצת התנועה בשאלוני אינסומניה, אך רק בקבוצת העיסוי חל שיפור בשאלוני דכאון, איכות חיים, ותסמינים גיל מעבר.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22017318
האם הילינג עוזר לעייפות בקרב שורדי סרטן שד?
מחקר רנדומלי מבוקר על השפעות הילינג ב-76 מחלימות סרטן שד הסובלות מעייפות. לאחר 4 שבועות של טיפול, הן קבוצת ההליניג והן קבוצת הפלסבו-הילינג הורידו דרמטית את מפלס העייפות, בהשוואה לקבוצת ביקורת. רק קבוצת ההילניג “האמיתי” שיפרה את רמות הקורטיזול. אמונת המטופל באיזו קבוצה הוא, השפיעה על שאלון איכות החיים, אך לא על העייפות או רמות קורטיזול.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21823103
האם טיפול הומיאופטי בטיחותי ויעיל לילדים?
מאמר זה מפרט את שיקולי היעילות, הבטיחות, תהליך הייצור והרגולציה בתרופות הומיאופטיות, תוך דגש על מאפייני הומיאופתיה לילדים.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21642272
האם עיסוי עוזר לאוסטיאוארטריטיס?
מחקר רנדומלי, מבוקר במשך 8 שבועות, אשר מטרתו למצוא את המינון האופטימלי של טיפולי עיסוי ל125 חולים באוסטיאוארטריטיס. נבדקו התוצאות לאחר טיפולים למשך 30 דקות או 60 דקות ,פעם בשבוע לעומת פעמיים בשבוע ולעומת קבוצת ביקורת. שיפור בכאב נמצא בטיפולים של 60 דקות, פעם בשבוע.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22347369
האם ארומתרפיה עוזרת לילדים הסובלים מכוויות?
מחקר תצפיתי ראשוני בקרב 71 ילדים ביחידה לכוויות, בדרום אפריקה. קצב הלב וקצב נשימות נבדקו לפני העיסוי הארומטי ולאחריו. מלבד 9 חולים, בכל שאר החולים נצפתה ירידה בפרמטרים, דבר המעיד על רגיעה. רוב הטיפולים הסתיימו בשינוי התנהגותי המעיד על שיפור (הרדמות, בקשה לעוד טיפולים וכו’).לאור תוצאות ראשוניות, מבטיחות אלו, יש צורך במחקרים מבוקרים בתחום.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22305182
מהי שיטת האקופונקטורה העוזרת ביותר לכאב גב תחתון כרוני?
187 חולים עם כאב גב תחתון כרוני חולקו לקבוצת ביקורת, קבוצת אקופונקטורה סטנדרטית ולקבוצת אקופנקטורת HEGU. החולים קיבלו 18 טיפולי דיקור במשך 7 שבועות. שיפורים נמדדו בשאלוני כאב ושאלוני מגבלות. הן קבוצת הדיקור הסטנדרטי והן קבוצת דיקור ה HEGU הראו שיפור משמעותי בשני השאלונים לעומת קבוצת הביקורת. קבוצת הדיקור HEGU הראתה שיפורים גבוהים יותר לעומת קבוצת הדיקור הסטנדרטי.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22339101
האם דיקור עוזר לכאב אחרי ניתוח טחורים?
במחקר רנדומלי, מבוקר חולקו 50 חולים אשר עברו ניתוח טחורים לשלוש קבוצות: קבוצת ביקורת אשר קיבלה רק משככי כאב קונבנציונליים, קבוצת דיקור אמיתי אשר קיבלו טיפולי דיקור בנוסף למשככי הכאבים הקונבנציונליים, וקבוצת דיקור דמה. רמת כאב נמדדה פעמיים ביום. שיכוך כאב ע”י קבוצת הדיקור הייתה גבוהה יותר מאשר שיכוך כאב ע”י דיקור-דמה. הצורך בתרופות לשיכוך כאב נוספות ,היה נמוך יותר בקרב קבוצת הדיקור. מסקנת החוקרים הינה כי דיקור מהווה טיפול נוסף מועיל, לטיפול הקונבנציונלי בקרב מנותחי טחורים.