1.האם רפואה אינטגרטיבית יכולה לשפר קשיים קוגנטיביים הנובעים מכימותרפיה?
מאמר סקירה על אתיולוגית הקשיים הקוגנטיביים הנובעים מטיפולי כימותרפיה, גורמי סיכון, טיפולים קונבנציונליים וטיפולים אינטגרטיביים. מחקרים אשר נערכו על קשיים קוגנטיביים מסיבות מגוונות הראו תוצאות מבטיחות בטכניקות גוף-נפש, דיקור, תזונה וצמחי מרפא. לפיכך ממליצים החוקרים כי יש לערוך מחקרים הנערכים על קשיים קוגנטיביים הנגרמים ספציפית מטיפולי כימותרפיה.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22915072
2.האם טכניקות גוף-נפש עשויות להקל על דיכאון קליני?
מאמר סקירה המבוסס על 90 מאמרים, המראה כי ב- 74% מהמאמרים המסוקרים, נצפו תוצאות חיובית ושיפור עוצמת דיכאון בטכניקות גוף-נפש שונות. המאמר מפרט על הטכניקות השונות וכולל מצבי דיכאון קליני כמו גם מצבי דיכאון הנלווים לסרטן ופיברומיאלגיה.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22902090
3.האם טיפולי רפואה משלימה עוזרים לשיכוך מיגרנות?
מאמר המפרט על הטכניקות אשר נמצאו כיעילות בשיכוך כאבי מיגרנות.
המאמר מפרט את הידוע על הטכניקות המוכחות כעוזרות- ביופידבק, טכניקות הרגעה, מגנזיום, COQ10, B2 ובן חרצית (hybridus Petasites) כמו גם טכניקות הנבדקו לאחרונה בתחום זה כתוספים העוזרים בהורדות הומיאוציסטאין, דיקור ופעילות אירובית.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22868542
4. האם אוסטיאופתיה משפרת את חומרת סימפטומי המעי הרגיז?
מחקר מבוקר, אקראי על 30 חולים הסובלים ממעי רגיז, קיבלו טיפולי אוס\טיאופתיה או טיפולי אוסטיאופתיה-דמה. ניתנו 2 טיפולים, במרווח של שבוע ביניהם, ומעקב נערך גם לאחר 3 שבועות מסיום הטיפולים.
עוצמת סימפטומי המעי הרגיז השתפרה בשתי הקבוצות, הן לאחר הטיפול השני והן בסוף תקופת המעקב, בהשוואה למצבם ההתחלתי. קבוצת הטיפול האמיתי השתפרה בצורה משמעותית יותר, מקבוצת טיפולי הדמה, בסיום הטיפול השני.
עוצמות דיכאון וחרדה ירדו בשתי הקבוצות.
מסקנת החוקרים הינה כי אוסטיאופתיה משפרת משמעותית את מצבם של חולי המעי רגיז , ולכן יש לשקול שימוש בה בקרב חולים אלו.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22546751
5. האם דיקור משפיע על קושי קוגנטיבי באלצהיימר?- מחקר fMRI
מחקר בקרב 36 מבוגרים- 14 בריאים, 14 חולי אלצהיימר, ו- 8 חולים עם קשיים קוגנטיביים. במהלך המחקר דוקרו הנבדקים בשתי נקודות דיקור ובוצע דימות לפני טיפול דיקור, במהלכו ולאחריו.
החוקרים מצאו כי תמונות הדימות בקרב חולי אלצהיימר ובעלי הקשיים הקוגנטיביים היו שונות בעליל מאלו של הבריאים. גם במהלך טיפול הדיקור, נצפתה פעילות שונה בקרב החולים לעומת הבריאים. האזורים הפרונטליים והטמבורליים הופעלו בקרב החולים- דבר המרמז על שיפעול אזורים הקשורים לקוגניציה ולזיכרון.
מסקנת החוקרים הינה כי נק’ דיקור LIV3, LI4 יכולים לשפעל אזורים הקשורים לקוגניציה ולזיכרון בקרב חולים.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22916152
6. האם דיקור יכול להקל על סימפטומי גיל המעבר בקרב חולות סרטן שד?
מחקר אקראי, מבוקר, כפול סמויות על 94 חולות אשר עברו טיפולי דיקור , טיפולי דיקור דמה או ללא טיפול כלל. 52% מהחולות בטיפול האמיתי הרגישו שיפור משמעותי בגלי החום, לעומת שיפור בקרב 24% מהמטופלות הדמה. השיפור בגלי החום היה משמעותי כבר לאחר טיפםול הדיקור השני ונמשך 12 שבועות לאחר סיום הטיפולים. נצפה גם שיפור משמעותי על איכות השינה בקרב המטופלות הטיפול האמיתי, בהשוואה לשתי קבוצות הביקורת האחרות. מסקנת החוקרים הינה כי דיקור הינו בטוח ועוזר לגלי חום וקשיי שינה בקרב חולות סרטן שד.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22906948
7. האם יש קשר בין לקיחת אומגה 3 ואומגה 6 וסיכון לסרטן הרחם?
מחקר המשווה 556 מקרי סרטן רחם חדשים ל533 נשים התואמות גיל. למרות שלא נמצא קשר בין רמות אומגה 3 כלליות, לבין סרטן רחם, נמצא כי לקיחה מוגברת של EPA ושל DHA היו קשורים לסיכון נמוך יותר ללקות בסרטן רחם. לקיחה של תוספי שמן דגים נמצא כקשורה לסיכון נמוך יותר ללקות בסרטן רחם.
מסקנת החוקרים הינה כי לקיחה מוגברת, הן במזון והן כתוסף, של EPA ושל DHA עשויה להגן בפני סרטן רחם.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22915050
8. האם דיקור סיני עוזר לכאבי כתף לאחר שבץ?
מאמר סקירה על 7 מחקרים מבוקרים, אקראיים אשר התפרסמו בין השנים 1990-2009. כל המחקרים המפורטים דיווחו על שיפור הכאבים בעקבות טיפולי אקופנקטורה. מסקנת הכותבים הינה כי דיקור ופעילות גופנית משפרת כאבי כתף לאחר שבץ וכי יש לבצע מחקרים הספציפיים לפתלוגיה זו.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22924414
9. האם אקופנקטורה עוזרת לכאבי גב תחתון?
מחקר רב מרכזי, אקראי ומבוקר על275 חולים הסובלים מכאבי גב תחתון. החולים חולקו ל-4 קבוצות טיפול: טיפול קונבנציונלי, טיפול קונבנציונלי+טיפול דיקור, טיפול קונבנציונלי עם דיקור פלסבו, טיפול קונבנציונלי+ דיקור דמה. החולים בקבוצות הדיקור היו עיוורים לסוג הדיקור אותו הם קיבלו. השיפור בכאב נבדק ע”י שאלון יעודי. החולים אשר קיבלו דיקור, לכל סוגיו, הרגישו שיפור במצבם, לעומת קבוצת הטיפול הקונבנציונלי. לא נמדד שינוי בין קבוצת הדיקור השונות. מסקנת החוקרים הינה כי טיפול דיקור המשולב עם טיפול קונבנציונלי הינו טיפול יעיל יותר מאשר רק טיפול קונבנציונלי, אך כנראה שאין משמעות לטיפול דיקור אמיתי לעומת פלסבו או דמה.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22770838
10. האם טיפול ארומתי עוזר להרגיע ילדים הסובלים מכוויות?
מחקר ראשוני, תצפייתי על השפעות עיסוי ארומתי ב-71 ילדים הסובלים מכוויות. מדדים של קצב לב ונשימה נבדקו לפני ואחרי הטיפול הארומתיים, כמו גם שינויים התנהגותיים (תנוחות גוף, שינ/עירות וכו’). נמצא כי הן קצב לב והן קצב הנשימה ירד משמעותית בקרב הילדים (גיל ממוצע 3 שנים) שעברו טיפולי עיסוי ארומתי. ברוב החולים (92.8 %) נצפו שינויים התנהגותיים חיוביים (הרגעות, הרדמות, או בקשה לעוד טיפול). 9 חולים (7.2%), גיל ממוצע של 15 חודשים, נצפו עם תופעות שליליות לטיפול בודד (בכי, חוסר נוחות וכו’). מסקנת החוקרים הינה כי עיסוי ארומתי נצפה כמקל על ילדים הסובלים מכוויות וכי יש לערוך מחקרים איכותיים בתחום.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22305182